Cotlet de porc pe grătar

Pork Sirloin jpeg

Dacă îţi place carnea de porc, cu siguranţă vei aprecia această reţetă de cotlet pe grătar, foarte uşor de preparat.

Ingrediente Pentru grătar: 1 kg cotlet de porc legume pe grătar Pentru marinată: 3 linguri ulei de măsline 2 linguri sos de soia 1 ceapă tocată 100 ml bere 1 lingură boabe de muştar ½ linguriţă piper 4 căţei de usturoi pisaţi 1 linguriţă ienibahar măcinat Pentru sos: 200 g spanac 2-3 linguri ulei 4-5 căţei de usturoi 1 ceapă sare

Mod de preparare

Pentru marinată, amesteci toate ingredientele şi aşezi carnea. Acoperi vasul cu o folie şi-l ţii la frigider cel puţin 12 ore. Aşezi cotletul pe grătar, încins în prealabil, şi-l laşi până când se rumeneşte. Dacă cotletul este prea gros, îl poţi tăia în jumătate, pe lung.

Pentru sos, căleşti ceapa în ulei până când devine sticloasă, adaugi spanacul tocat şi laşi până când scade zeama, apoi adaugi căţeii de usturoi tocaţi, sare, şi mai ţii pe foc 2-3 minute. Serveşti cotletul cu legume la grătar şi sos.