Cotlet de porc umplut
Pentru ca friptura la tavă să fie o reuşită, ai grijă să încingi bine cuptorul înainte. Friptura îţi va ieşi fragedă dacă o dai la cuptor acoperită, pentru a se coace în suc propriu şi la abur.
Ingrediente (6 porţii)
1 bucată de cotlet fără os
sare
piper
ghimbir uscat
unt pentru uns tava
5 ouă
50 g bacon
2 ardei graşi
1 ceapă
2 linguri de caşcaval ras
sare
piper
cartofi
salată verde
ardei gras roşu
câteva fire de pătrunjel verde
Cum se prepară
Baţi ouăle şi pui în ele, pe rând, baconul mărunţit, ardeii şi ceapa tocate, caşcavalul ras şi potriveşti de sare şi piper. Coci omleta pe ambele părţi şi o laşi. Tai bucata de cotlet pe jumătate şi o baţi cu ciocanul de şniţele. O întinzi, o condimentezi cu sare, piper şi un praf de ghimbir şi pui deasupra omleta. O rulezi şi o legi cu aţă alimentară. O pui într-o tavă unsă cu unt, acoperi cu folie de aluminiu Fino şi dai la cuptor. O laşi aproximativ o oră şi scoţi folia.
O laşi să se rumenească frumos pe ambele părţi, dacă e cazul poţi turna puţină apă fiartă. Din când în când o poţi stropi cu sucul lăsat în tavă. Când este gata, o poţi servi cu garnitură de cartofi natur, peste care presari pătrunjel verde şi câteva felii de ardei gras, alături de o salată verde cu roşii şi ardei graşi.
foto: profimedia