Cotlet de porc umplut

cotlet de porc umplut jpeg

Pentru ca friptura la tavă să fie o reuşită, ai grijă să încingi bine cuptorul înainte. Friptura îţi va ieşi fragedă dacă o dai la cuptor acoperită, pentru a se coace în suc propriu şi la abur.

Ingrediente (6 porţii)

1 bucată de cotlet fără os

sare

piper

ghimbir uscat

unt pentru uns tava

5 ouă

50 g bacon

2 ardei graşi

1 ceapă

2 linguri de caşcaval ras

sare

piper

cartofi

salată verde

ardei gras roşu

câteva fire de pătrunjel verde

Cum se prepară

Baţi ouăle şi pui în ele, pe rând, baconul mărunţit, ardeii şi ceapa tocate, caşcavalul ras şi potriveşti de sare şi piper. Coci omleta pe ambele părţi şi o laşi. Tai bucata de cotlet pe jumătate şi o baţi cu ciocanul de şniţele. O întinzi, o condimentezi cu sare, piper şi un praf de ghimbir şi pui deasupra omleta. O rulezi şi o legi cu aţă alimentară. O pui într-o tavă unsă cu unt, acoperi cu folie de aluminiu Fino şi dai la cuptor. O laşi aproximativ o oră şi scoţi folia.

O laşi să se rumenească frumos pe ambele părţi, dacă e cazul poţi turna puţină apă fiartă. Din când în când o poţi stropi cu sucul lăsat în tavă. Când este gata, o poţi servi cu garnitură de cartofi natur, peste care presari pătrunjel verde şi câteva felii de ardei gras, alături de o salată verde cu roşii şi ardei graşi.

foto: profimedia