Cotlete de miel în sos roşu
Mmmmm....ce bune sunt aceste cotlete de miel in sos roşu! Se topesc în gură! O carne bine făcută, suculentă şi fragedă atrage ca un magnet orice gurmand! mai puţin unul vegetarian!
Dificultate mică 4 porţii Preparare 105’
Ai nevoie de
1 lingură ulei
4 cotlete miel curăţate de zgârciuri şi grăsime
2 cepe tocate
2 căţei usturoi, pisaţi
250 ml vin roşu sec
800 g roşii tocate
2 linguri rozmarin proaspăt tocat
1 cană supă pui
sare
piper
Încingi uleiul într-o cratiţă, la foc mediu. Pui două cotlete şi le laşi pe fiecare parte câte cinci minute. Le transferi pe o farfurie. Repeţi procedura cu celelalte două cotlete.
Apoi, pui ceapa şi usturoiul în tigaie şi laşi pe foc, amestecând, 5 minute. Aşezi mielul peste şi torni vinul roşu. Laşi să „bolborosească“.
Dai la o parte de pe foc, după 2-3 minute sau când vinul şi-a redus cantitatea la jumătate. Adaugi roşiile şi rozmarinul şi portiveşti mancarea cu cotlete de miel in sos roşu cu sare şi piper. Laşi aceste cotlete de miel in sos roşu la cuptor, acoperită, o oră şi jumătate sau până când carnea se desprinde de pe os.
sursa foto: Shutterstock