Cotlete de porc caramelizate FOTO
Am făcut o „îmbrăcăminte“ din zahăr brun şi mirodenii. Când voi pregăti aceste cotlete de porc caramelizate, zahărul brun se va transforma într-o glazură dulceagă. Am apelat la mirodenii, la ardei iute şi la piper negru pentru a fi puţin picant, apoi am adăugat boia şi pudră de usturoi. Puţină sare pentru gust şi gata! Foarte uşor şi fosrte gustos! Poftă bună!
Cotlete de porc glazurate - Ingrediente (4 porţii)
4 cotlete de porc groase fără os 1/4 cană zahăr brun 1/2 linguriţă pudră de ardei iute 1/2 linguriţă pudră de usturoi 1/2 linguriţă boia iute sau dulce, după gust sare piper 2 linguri ulei măsline
Cotlete de porc glazurate - Mod de preparate
Încingi cuptorul. Amesteci într-un vas zahărul brun şi mirodeniile (sare, piper, ardei iute, boia şi usturoi). Scoţi cotletele din ambalaj şi freci cu aceste amestec fiecare bucată de carne pe ambele părţi. Foloseşte toată compoziţia.
Încingi 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie care poate fi băgată la cuptor, la foc potrivit. Când s-a încins, pui cotletele. Le laşi pe fiecare parte câte 5 minute sau până au devenit maronii.
Dacă foloseşti o tigaie care poate fi băgată şi la cuptor, o bagi în cuptor. Laşi carnea la cuptor până se pătrunde bine, la foc mic. Când sunt gata, le scoţi, le pui pe farfurie şi serveşti împreună cu sosul format în tigaie. Serveşti cu ce garnitură vrei sau cu o salată de varză.