Covrigei bavarezi
Pentru că vremea nu este foarte prietenoasă, îţi recomandăm să te încălzeşti cu o ceaşcă de vin fiert, alături de o porţie de covrigei bavarezi, proaspăt scoşi din cuptor.
De ce ai nevoie pentru covrigei bavarezi
1 kg făină
6 linguri unt
400 ml apă
1 linguriţă sare
1 linguriţă praf de copt
1 ou, pentru uns
De ce ai nevoie pentru covrigei bavarezi
Amesteci într-un bol făina cu untul, iar după ce s-au omogenizat pui apa călduţă, praful de copt şi sarea. La final trebuie să obţii un aluat elastic şi nu foarte moale, pe care-l laşi să se odihnească 50 minute. Împarţi aluatul în 16 părţi egale, pe care le întinzi cu mâna până obţii nişte făşii lungi. Formezi covrigeii şi-i aşezi într-o tavă cu hârtie de copt, îi ungi cu ou, şi-i dai la cuptor până se rumenesc.
La final poţi presăra sare grunjoasă.
Sursa foto http://www.saltandbittersblog.com/