Covrigi în stil evreiesc

covrigi in stil everiesc jpeg

Pentru această reţetă de covrigi în stil evreiesc, ai nevoie de drojdie proaspătă de bere, care conţine din plin vitamine şi minerale necesare pentru buna funcţionare a organismului. Vitaminele din complexul B, dar şi D, E şi H îngrijesc pielea, previn anemia şi bolile de inimă. Potasiul, fierul, calciul, magneziul şi fosforul previn carenţele de minerale în corp şi dau o stare generală bună. Mai mult, cercetătorii spun că drojdia de bere are efect regenerator, acţionând ca un adevărat elixir al tinereţii.

Ingrediente (15 covrigi)

400 g făină 15 g drojdie proaspătă 250 ml lapte 50 g unt 30 g zahăr pudră 1 praf sare 1 ou 1 linguriţă apă seminţe de orice fel

Mod de preparare

Pui laptele la fiert şi, când începe să se umfle, opreşti focul şi-l amesteci cu untul şi cu zahărul pudră până se omogenizează toate ingredientele. Când compoziţia s-a mai răcit, adaugi drojdia şi o laşi deoparte 10 minute. Ulterior, o baţi cu albuşul şi sarea, apoi adaugi făina şi amesteci până obţii un aluat moale şi pufos pe care-l frămânţi, 15 minute, pe masa tapetată cu făină. După aceea, îl pui într-un vas mai adânc şi-l laşi la loc cald o oră.

Când aluatul şi-a dublat volumul, îl împarţi în bucăţi mici şi modelezi covrigii pe care-i aşezi într-o tavă în care ai întins hârtie de copt. Îi ungi cu gălbenuşul bătut şi amestecat cu apă în prealabil, apoi îi presari cu seminţe. Îi mai laşi la loc cald 10 minute, apoi îi dai la cuptor 20 de minute, până se rumenesc.

foto: profimedia