Crap cu sos de brânză şi verdeţuri

peste cu sos de branza jpeg

Dacă vrei să pregăteşti o masă cu peşte, îţi recomandăm o reţetă de crap cu sos de cremă de brânză şi verdeţuri, uşor de preparat şi foarte gustoasă. Îl poţi servi cu ce garnitură doreşti.

Ingrediente

1 kg crap file

3 linguri zeama de lămâie

3 linguri ulei

200 g cremă de brânză

20 g parmezan ras

1 linguriţă coajă rasă de lămâie

1-2 mâini verdeţuri (pătrunjel, busuioc, mărar, ceapă verde)

sare şi piper

felii de lămâie, pentru servire

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Aşezi peştele într-o tavă, îl stropeşti cu ulei şi zeamă de lămâie, apoi îl condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la cuptor 10 minute.

Într-un bol, amesteci crema de brânză cu coaja rasă de lămâie şi verdeţurile tocate. Ungi peştele cu această compoziţie, presari parmezanul pe deasupra şi mai dai la cuptor încă 15 minute. Serveştii cu felii de lămâie şi ce garnitură doreşti.

Sursa http://picturetherecipe.com