Creveţi crocanţi

creveti crocanti jpeg

Odată ce înveţi să le prepari, fructele de mare sunt un adevărat deliciu. Inspiră-te din bucătăria italienească şi din cea grecească, iar familia ta va fi de-a dreptul încântată de rezultat.

Ingrediente

250 g creveţi decorticaţi 2 ouă făină mărar verde ulei pentru prăjit sare

100 g orez cu bobul lung

2 linguri unt

1 ceaşcă pulpă de roşii

sare

piper

pătrunjel verde

Preparare

Baţi ouăle cu puţină sare şi piper, adaugi aproximativ două linguri de făină, diluezi cu puţină apă până capătă consistenţa unei smântâni. Adaugi câteva fire de mărar verde tocat fin şi amesteci.Pudrezi creveţii cu puţină sare, îi tăvăleşti prin făină, apoi prin aluatul preparat, din nou prin făină şi îi prăjeşti în ulei bine încins, până ce se rumenesc pe toate părţile. Îi scoţi pe un prosop absorbant şi îi păstrezi calzi până vor fi serviţi.Separat, opăreşti orezul în apă puţin sărată, scurgi apa, clăteşti orezul şi îl căleşti cu unt şi 2-3 linguri de apă, amestecând permanent. După 3-4 minute, adaugi pulpa de roşii tăiată cubuleţe, sare şi piper, după gust, şi continui călirea încă 5-6 minute.Serveşti creveţii calzi, garnisiţi cu orez şi cu pătrunjel verde.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg