Creveţi cu usturoi
Dacă îţi plac peştele şi fructele de mare, atunci cu siguranţă creveţii se numără printre felurile tale preferate de mâncare. Azi îţi propunem cea mai bună reţetă de creveţi cu usturoi.
De ce ai nevoie pentru creveţi cu usturoi
500 g creveţi cruzi
100 g unt
7 căţei de usturoi
1 ceapă
sare
piper
1 lingură ulei
pătrunjel
1 lămâie
cimbru
Cum se prepară creveţi cu usturoi
Amesteci untul cu uleiul şi le pui pe foc până ce se omogenizează. Adaugi usturoiul pisat şi ceapa tocată şi laşi până ce ceapa devine sticloasă. Pui creveţii curăţaţi şi-i stropeşti constant cu sosul din tigaie. Asezonezi cu sare, piper, pătrunjel tocat, cimbru şi zeamă de lămâie după gust. Creveţii au nevoie de 5-7 minute pentru a se găti, aşadar nu îi ţine prea mult pe foc, deoarece se vor usca.
Îi serveşti calzi sau la temperatura camerei.
Sursa foto http://thatgirlcookshealthy.com/