Creveţi şi orez cu sos de unt şi usturoi
Pregăteşte o masă specială pentru cineva drag!
Ingrediente (4 porţii)
1 cană orez 6 linguri unt 3 - 4 căţei usturoi, pisaţi 400 g creveţi prefierţi ¼ cană parmezan răzuit 3 linguri lapte 2 linguri pătrunjel tocat sare piper parmezan răzuit pentru ornat
Mod de preparare
Prepari orezul urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Într-o tigaie mare, topeşti untul la flacără medie. Adaugi usturoiul şi laşi pe foc 3 minute, amestecând din când în când. Ai grijă să nu arzi usturoiul!
Pui creveţii şi mai laşi 1 minut, amestecân încontinuu. Adaugă orezul preparat în tigaie şi amesteci bine. Adaugi parmezanul, laptele, pătrunjelul, sare şi piper. Amesteci 1-2 minute până este suficient de cremoasă compoziţia. Dai la o parte de pe foc! Ornezi cu parmezan pe deasupra şi serveşti.
sursa: http://diethood.com