Croissant cu unt

croissant cu unt jpeg

Direct din patiseriile franţuzeşti cu arome îmbietoare, direct la tine în farfurie.

Ingrediente

500 g făină 125 ml lapte 3 linguri ulei 2 linguri zahăr 1 linguriţă sare 1 plic drojdie uscată ¼ cană apă caldă 125 g unt 1 ou

Preparare

Dizolvi drojdia în apa caldă, adaugi un praf de sare şi o lingură de zahăr şi laşi cinci minute. Amesteci făina cernută cu laptele călduţ, uleiul, o lingură de zahăr şi maiaua. Frămânţi un aluat moale, pe care îl trânteşti de masă ţinându-l de un capăt. Laşi la dospit, după care pui ­alu­atul la frigider o oră. Întinzi aluatul în formă rotundă, pui untul frământat în mijloc şi aduni aluatul în jurul untului ca să formezi un plic dreptunghiular. Întinzi cu sucitorul foaia şi împătureşti în trei (dreapta o pliezi peste stânga pe lungime) Roteşti foaia cu 90 de grade şi repeţi operaţiunea. Laşi la frigider două ore, repeţi operaţiunea cu împăturitul de două ori şi laşi iar la rece două ore. Întinzi o foaie, din care tai pătrate, pe care apoi le tai pe diagonală. Rulezi triunghiurile, le pui în tava unsă şi laşi la dospit 30 de minute. Le ungi cu oul bătut. Coci în cuptorul încins circa 10 minute, la foc potrivit.