Cum să faci cea mai simplă lasagna FOTO
Istoria acestui îndrăgit preparat începe nu în Italia, aşa cum te-ai aştepta, ci în Grecia. Termenul lasagna este un derivat de la „laganon“, aşa cum erau numite de eleni primele paste.
Ingrediente
Pentru sosul ragu 600 g carne tocată, vită şi porc 2 cepe 1 morcov 4-5 roşii 150 ml vin 2 linguri ulei piper 2 căţei de usturoi oregano sare
600 ml lapte
3 linguri făină
50 g unt
sare
piper
1 pachet foi lasagna fără fierbere
150 g parmezan ras
1 lingură unt, pentru uns
Mod de preparare
Pentru sosul ragu, cureţi legumele, fără roşii, după care toci ceapa şi tai morcovul cubuleţe. Încingi uleiul în tigaie, pui ceapa şi o laşi până devine uşor sticloasă. Adaugi usturoiul tocat şi morcovul şi laşi până se înmoaie ingredientele.
Adaugi carnea şi ţii până când scade zeama care a lăsat-o, după care torni vinul. Opăreşti roşiile, le descojeşti şi le îndepărtezi seminţele. Le toci şi le adaugi în sosul ragu, împreună cu oregano, sare, piper după gust. Laşi pe foc până când scade.
Pentru sosul Bechamel, topeşti untul, adaugi făina şi amesteci până când se omogenizează. Torni laptele în fir subţire, amestecând continuu, apoi condimentezi cu sare şi piper. Dai deoparte după ce sosul s-a legat puţin apoi încorporezi 100 g parmezanul.
Ungi o formă cu unt, aşezi un strat de foi de lasagna, un strat de sos ragu, un strat de sos Bechamel. Repeţi până când termini ingredientele, deasupra fiind sos Bechamel peste care presari restul de parmezan. Dai tava la cuptor până când se rumeneşte lasagna.