Cum să faci cele mai bune brioşe cu mere şi scorţişoară
Perfecte pentru micul dejun sau ca gustare la orele amiezii, aceste brioşe sunt un deliciu. Află de la noi cum să faci cele mai bune brioşe cu mere şi scorţişoară, prepară-le şi însoţeşte-le cu o cană cu ceai sau cafea. Vei vedea că nimic nu se compară cu un astfel de răsfăţ dulce şi aromat!
Cum să faci cele mai bune brioşe cu mere şi scorţişoară - Ingrediente
2 căni făină (+ 2 linguriţe pentru acoperit merele) 1½ linguriţă praf de copt sare 2 linguriţe scorţişoară (+ ½ linguriţă pentru acoperit merele) 2 căni mere tăiate ½ cană unt, la temperatura camerei 1 cană zahăr 2 ouă 2 linguriţe esenţă de vanilie ½ cană lapte
Pentru topping
½ cană unt, topit
¼ cană zahăr
¼ cană scorţişoară
Cum să faci cele mai bune brioşe cu mere şi scorţişoară - Mod de preparare
Încingi cuptorul. Tapetezi cu unt şi făină sau hârtie de copt 12 forme de brioşe. Cerni făina, praful de copt, sarea şi scorţişoara la un loc, într-un vas mediu. Dai deoparte.
Amesteci merele tăiate şi 2 linguriţe de făină într-un vas. Dai deoparte. Amesteci untul şi zahărul, cam 3 minute. Adaugi câte un ou, pe rând, având grijă să se încorporeze. Apoi, adaugi esenţa de vanilie.
Încorporezi cu grijă făina, şi alternezi cu laptele. Amesteci bine. Apoi, adaugi merele şi iei cu lingura din amestec în formele de brioşe pregătite. Umpli 2/3 sau 3/4 din formă. Laşi cam 30 de minute la cuptor sau până trece testul scobitorii.
Între timp, pregăteşti toppingul pentru brioşe. Topeşti untul şi îl laşi să se răcească treptat. Torni untul într-un vas separat şi îl pregăteşti pentru uns brioşele. Amesteci zahărul şi scorţişoara într-un vas şi dai deoparte.
Când s-au copt brioşele, le scoţi din cuptor şi le lai să se răcorească în forme. Apoi, scoţi fiecare prăjitură pe care o treci prin untul moale şi apoi treci prin amestecul de scorţişoară cu zahăr. Aşezi prăjiturile pe o farfurie şi le laşi să se răcească de tot.
sursa: http://addapinch.com/
Cele mai bune brioşe cu cremă de brânză şi piure de dovleac
Cele mai bune brioşe cu cremă de brânză şi piure de dovleac
Cele mai bune brioşe cu magiun de prune şi nuciâ