Cuscus cu oaie şi pui
Vă invităm la o incursiune în bucătăria tradiţională libaneză. Ba mai multă vă provocăm la o reţetă de cuscus cu oaie şi pui, inspirată din bucătăria acestui popor. Nu veţi regreta!
<h2 style="font-size: 16px;">Ingrediente pentru cuscus cu oaie şi pui</h2>
100 g cuscus prefiert
2 aripi sau 2 pulpe de pui
200 g carne de oaie
2 morcovi
1 dovlecel
1 ceapă albă
100 g năut
2 roşii
100 ml ulei de măsline
<h2 style="font-size: 16px;">Mod de preparare pentru cuscus cu oaie şi pui</h2>
Cu o seară înainte de a găti, pui boabele de năut în apă rece să se umfle exact ca la fasole. A doua zi scurgi apa. Faci cuscusul aşa cum scrie pe pachet şi-l laşi să se umfle. Speli şi cureţi ambele tipuri de carne şi le pui la fiert separat în apă fierbinte. După ce au dat un clocot, arunci apa atât de la oaie, cât şi de la pui şi le laşi din nou să fiarbă. Pui la fiert şi năutul cu morcovul şi când sunt aproape fierte adaugi dovlecelul şi ceapa tăiată peştişori. Adaugi carnea şi uleiul şi le laşi să fiarbă împreună. La final pui şi roşia pe care nu o laşi mai mult de un clocot. Aranjezi cuscusul pe un platou şi împrejurul acestuia aşezi carnea şi legumele. Tocmai aţi pregătit cel mai bun cuscus cu oaie şi pui!