Deliciu cu ciocolată albă

Tort cu ciocolata alba jpeg

Ciocolata albă face ca acest desert să fie irezistibil.

Ingrediente:

Pentru aluat: 4 ouă 4 linguri apă caldă 175 g zahăr pudră 100 g făină 25 g amidon 1 linguriţă rasă praf de copt 50 g migdale mărunţite 5 picături esenţă de vanilie ulei pentru uns tava

5 gălbenuşuri

530 ml lapte

180 g zahăr

7 linguri amidon

1 linguriţă esenţă de vanilie

75 g unt

200 g dulceaţă de zmeură

200 g fulgi ciocolată albă

150 ml apă

50 ml coniac

3 linguriţe zahăr pudră

2 linguriţe esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci ouăle şi apa cu mixerul la viteză maximă. Adaugi zahărul pudră şi mai mixezi două minute. Făina o amesteci cu amidonul şi praful de copt şi o încorporezi în compoziţie. Apoi adaugi migdalele şi esenţa de vanilie. Torni aluatul într‑o formă de copt, unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptor la foc potrivit 30 de minute.

Pentru cremă, baţi gălbenuşurile cu zahărul într-o crăticioară cu fund dublu. Adaugi laptele călduţ şi aşezi crăticioara la foc mic. Adaugi amidonul şi amesteci până când crema se îngroaşă. Iei de pe foc, adaugi esenţa de vanilie şi untul. Mixezi până se omogenizează. Împarţi cantitatea de cremă în două.

Pentru sirop, topeşti zahărul pudră în apă, adaugi esenţa de vanilie şi coniacul. Tai blatul în două. Însiropezi prima parte şi o ungi cu dulceaţa de zmeură. Torni un strat de cremă călduţă şi aşezi celălalt blat de pandişpan. Însiropezi şi ungi cu cremă. Presari tortul cu fulgi de ciocolată albă şi-l introduci la frigider 5-6 ore.

Serveşti tortul tăiat felii, pe o farfurie ornată cu fructe.