Deliciu cu nucă
Cele mai delicioase prăjituri sunt cele cu nucă.
Ingrediente:
Pentru blat: 10 linguri făină 5 ouă 150 g zahăr 100 g nucă măcinată 2 linguri ulei 1 esenţă de vanilie 1 praf sare
nucă de cocos
ornament de cacao
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu praful de sare, apoi adaugi zahărul în ploaie. Separat, freci cu ulei gălbenuşurile. Amesteci uşor, cu un tel, de jos în sus, cele două compoziţii, după care adaugi esenţa de vanilie, făina, pe care o cerni înainte, şi nuca măcinată. Torni compoziţia într-o tavă pe care ai tapetat-o în prealabil şi o dai la cuptorul încins până când blatul este uşor rumenit (poţi să încerci cu o scobitoare).
Decorezi cu nucă de cocos şi presari ornament de cacao.
Dificultate mică
Timp de preparare: 45’
1 tavă