Desert cu pişcoturi

1365348810 2243desert 20cu 20piscoturi jpeg

Acest desert cu piscoturi este ideea perfecta pentru o zi in care asteptati invitati intr-o zi speciala.

Ingrediente: 1 pachet mare de pişcoturi Pentru blat: 3 ouă, 3 linguri zahăr, 1 praf de copt, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 3 linguri făină, 1 praf de sare Pentru cremă: 1 budincă de vanilie, 3 linguri zahăr, 2 pliculeţe gelatină, 500ml frişcă lichidă, 2 gălbenuşuri, 200ml lapte, bombonele decorative Pentru sirop: 250ml apă, 150g zahăr, 1 esenţă rom

Mod de preparare:

Număr porţii: 6

Timp de preparare: 90min

Dificultate: medie

Pentru blat, freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi praful de copt stins cu puţină zeamă de lămâie, zahărul vanilat şi făina, după care încorporezi încet albuşurile bătute spumă tare cu puţină sare. Torni compoziţia într-o formă de tort unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt, o introduci la cuptor pentru circa 20-30 de minute, după care îl laşi la răcit. Pui gelatina la înmuiat în puţină apă circa 15 minute. Între timp, amesteci budinca de vanilie cu 200ml lapte, trei linguri de zahăr şi o fierbi până se îngroaşă. Torni gelatina dizolvată peste budincă şi amesteci bine, după care pui vasul într-unul mai mare cu apă caldă, pentru a nu se întări prea tare.

Baţi frişca şi opreşti un sfert din ea pentru ornat. Pui cele două gălbenuşuri peste frişcă, amesteci bine şi adaugi treptat budinca, bătând cu mixerul.

Aşezi blatul de tort pe un platou rotund şi întinzi o parte din cremă. Peste cremă, aşezi pişcoturi însiropate în siropul făcut din apă, zahăr şi rom, pui cremă şi încă un rând de pişcoturi însiropate. Închei acest desert cu piscoturi cu cremă, iar pe margine aşezi pişcoturile oblic.

desert cu piscoturi

Ornezi acest desert cu piscoturi cu frişca oprită şi cu bombonele decorative.

Terina cu piscoturi

Terina cu piscoturi

Tort cu piscoturi si fructe

Tort cu piscoturi si fructe

Sarlota cu piscoturi

Sarlota cu piscoturi