Desert fără coacere

desert fara coacere jpeg

Ai nevoie de mai puţin de 50 minute să realizezi această reţetă savuroasă şi extrem de simplă, ce poate deveni răsfăţul oricărui sfârşit de săptâmână sau un motiv în plus pentru reuniunea cu prietenii.

De ce ai nevoie pentru desert fără coacere

Pentru primul strat

  • 100g biscuiţi digestivi
  • 100g unt gras (82% grasime)
  • 100g zahăr
  • 50ml apă
  • 50ml cognac
  • vişine confiate

Pentru crema caramel

  • 100g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 ou întreg
  • 100g unt gras (82% grasime)

Cum se prepară desert fără coacere

Pregăteşte baza pentru prăjitură pisând bine biscuiţii digestivi, pe care îi stropeşti cu siropul alcoolizat format din apă, zahăr şi cognac şi apoi îi amesteci cu untul moale până când obţii o compoziţie consistentă.

Aşezi pe fundul unor pahare cilindrice câteva vişine confiate, peste care pui compoziţia din biscuiţi digestivi, apoi lasă pentru aproximativ jumătate de oră la frigider.

Caramelizează cele 100 g de zahăr până ce acesta devine maroniu (a nu se lăsa prea mult la caramelizat pentru ca zahărul să nu devină amar), apoi adăugă peste el 50 ml apă şi lasă siropul să scadă până când devine omogen. Ia de pe foc şi lasă câteva secunde să se mai răcorească. În acest timp baţi ouăle spumă şi adăugă-le în fir subţire peste siropul cald, amestecând până când se răceşte întreaga compoziţie. Adăugă la final şi untul frecat spumă

Peste blatul din biscuiţi digestiv, pui în paharele deja răcite, crema caramel obţinută si lasă din nou să se răcească la frigider pentru cel puţin 2 ore.

Ornezi cu frişcă şi nuci caramelizate zdrobite.

Pentru prepararea reţetei poţi folosi biscuiţi digestivi McVitie's.