Diplomat

Diplomat jpeg

Un desert delicious pentru o zi magică. Iată de ce ai nevoie pentru a impresiona pe toată lumea.

Ingrediente:

Pentru aluat: 300 g făină 2 gălbenuşuri 2 linguri zahăr pudră 1 praf de copt 100 g unt 1 linguriţă zeamă de lămâie

5 ouă

10 linguri zahăr

5 linguri lapte praf

1 l frişcă lichidă

4 linguriţe rase cafea solubilă

3 pliculeţe gelatină

1 esenţă vanilie

1 esenţă portocale

bomboane glazurate

Mod de preparare:

Mixezi untul cu zahărul pudră şi gălbenuşurile. Adaugi făina şi praful de copt stins cu zeama de lămâie şi frămânţi un aluat omogen şi elastic. Laşi la rece 30 de minute. Întinzi aluatul şi-l aşezi într-o formă de tort (cu inel), îmbrăcând şi pereţii. Surplusul de cocă îl tai. Pui pe aluat folie de copt şi apoi boabe de fasole. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 20-25 de minute. Pentru cremă, amesteci ouăle cu zahărul, laptele praf şi fierbi amestecul pe baie de aburi până devine cremos. Laşi la răcit. Înmoi gelatina în 100 ml apă 15 minute. O topeşti şi o amesteci rece în crema de ou.

Amesteci trei sferturi din frişca bătută cu esenţele, cafeaua solubilă şi cu crema de ou cu gelatină. Umpli forma cu cremă. Decorezi cu frişcă şi bomboane.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg