Diplomat
Un desert delicious pentru o zi magică. Iată de ce ai nevoie pentru a impresiona pe toată lumea.
Ingrediente:
Pentru aluat: 300 g făină 2 gălbenuşuri 2 linguri zahăr pudră 1 praf de copt 100 g unt 1 linguriţă zeamă de lămâie
5 ouă
10 linguri zahăr
5 linguri lapte praf
1 l frişcă lichidă
4 linguriţe rase cafea solubilă
3 pliculeţe gelatină
1 esenţă vanilie
1 esenţă portocale
bomboane glazurate
Mod de preparare:
Mixezi untul cu zahărul pudră şi gălbenuşurile. Adaugi făina şi praful de copt stins cu zeama de lămâie şi frămânţi un aluat omogen şi elastic. Laşi la rece 30 de minute. Întinzi aluatul şi-l aşezi într-o formă de tort (cu inel), îmbrăcând şi pereţii. Surplusul de cocă îl tai. Pui pe aluat folie de copt şi apoi boabe de fasole. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 20-25 de minute. Pentru cremă, amesteci ouăle cu zahărul, laptele praf şi fierbi amestecul pe baie de aburi până devine cremos. Laşi la răcit. Înmoi gelatina în 100 ml apă 15 minute. O topeşti şi o amesteci rece în crema de ou.
Amesteci trei sferturi din frişca bătută cu esenţele, cafeaua solubilă şi cu crema de ou cu gelatină. Umpli forma cu cremă. Decorezi cu frişcă şi bomboane.