Diplomat cu căpşuni
Ce poate fi mai plăcut, mai răcoritor şi mai bun la început de primăvară decât un diplomat cu căpşuni?
Ingrediente pentru diplomat cu căpşuni
1 pachet pişcoturi
400 g cremă de brânză
300 ml frişcă
2 plicuri gelatină
60 g zahăr pudră
2 linguri esenţă de vanilie
200 g căpşuni
150 ml compot
Mod de preparare diplomat cu căpşuni
Speli căpşunile, îndepărtezi codiţele şi le pui la scurs. Mixezi crema de brânză cu 200 ml de frişcă, zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi o încorporezi în compoziţie. Aşezi folie alimentară într-o formă de cozonac şi pui pe fundul ei şi pe laterale un strat de pişcoturi trecute rapid prin compot. Torni jumătate din compoziţie şi aşezi din loc în loc căpşuni. Pui restul de compoziţie, iar deasupra un alt strat de pişcoturi. Dai tava la rece câteva ore. Ca să o răstorni, ţii 5-6 secunde tava în apă fierbinte. Înainte să serveşti, decorezi cu frişca şi căpşunile rămase.
foto: profimedia