Domino romantic

1366991501 4272domini 20romantic jpeg

Ingrediente: Pentru blatul prăjiturii:1 portocală, 120 g unt, 120 g zahăr, 2 ouă, 120 g făină, 3 linguri cacao, 1 plic praf de copt

Pentru blatul de ciocolată albă: 50 ml apă, 500 g zahăr, 1 pachet de margarină sau unt, 500 g lapte praf, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 plic zahăr vanilat

Pentru blatul de ciocolată maro: 80 g zahăr, 3 linguri pudră de cacao, 2 linguri unt, 50 ml apă

Mod de preparare: Număr porţii: 6 Timp de preparare: 95 min Dificultate: mare

Baţi spumă untul, adaugi zahărul şi amesteci până ce se topeşte zahărul. Adaugi ouăle întregi, bătute în prealabil. Adaugi coaja rasă şi sucul de portocală, apoi făina cernută cu praful de copt şi cacao. Amesteci totul foarte bine. Torni compoziţia într-o formă termorezistentă, într-un strat de 2 cm, şi o dai la copt, la foc potrivit, circa 15 minute.

După coacere, o laşi să se răcească în formă. Prepari ciocolata albă. Pui la fiert apa cu zahărul şi margarina (sau untul), amestecând mereu până se topeşte zahărul. Tragi vasul de pe foc şi adaugi laptele praf, zahărul vanilat şi zeama de lămâie. Pui din nou vasul pe foc mic şi baţi cu telul să nu se facă cocoloaşe şi să se înglobeze complet laptele praf. Pui un strat de celofan pe o tavă, îl ungi cu unt şi torni compoziţia caldă, nivelând-o într-un strat de 2 cm. Dai tava la rece.

Prepari ciocolata maro. Pui apa şi zahărul la fiert până se îngroaşă. Adaugi cacaua amestecând mereu şi laşi să fiarbă 3 minute. Dai vasul deoparte şi, după ce se mai răceşte puţin, adaugi untul şi freci energic. Întinzi compoziţia, în strat subţire, pe o folie de celofan unsă cu unt şi dai la rece.

După ce prăjitura şi cele două tipuri de ciocolată s-au răcit, tai dreptunghiuri cu dimensiunea de 12 cm/5 cm, le montezi imitând figurine de domino, iar deasupra pui câte două tablete de ciocolată maro cu dimensiunile 6/5 cm. Marchezi puncte le cu bombonele şi dai la rece până în momentul servirii.