Dovleac umplut

dovleac umplut jpeg

Profită de bogăţia toamnei şi încearcă reţete noi. Ce-ai zice dacă ai ieşi din cotidian cu dovleac umplut? Reţeta este un pic mai migăloase, dar rezultatul justifică „deranjul“.

Ingrediente

1 dovleac mai mic (cu coaja subţire) 3 felii pâine uscată 1 bucăţică ghimbir 3 căţei de usturoi 500 g carne tocată de vită 2 linguri ulei 1 legătură ceapă verde 2 ouă 100 g caşcaval ras sare piper Mod de preparare

Speli dovleacul, îl tai pe jumătate, scoţi seminţele şi tai fiecare jumătate în 3-4 felii. Aşezi feliile într-o tavă, torni apă cam de două degete, acoperi cu folie de aluminiu şi coci în cuptorul încins circa 25 de minute. Înmoi pâinea în apă caldă. Cureţi ghimbirul de coajă, îl toci mărunt şi pisezi usturoiul curăţat. Căleşti 2/3 din carne în uleiul încins. Amesteci carnea călită cu cea crudă, adaugi ouăle, ceapa tocată, pâinea stoarsă, usturoiul şi ghimbirul, caşcavalul ras, sare şi piper, după gust. Cu această compoziţie, umpli feliile de dovleac, le aşezi pe o tavă unsă cu puţin ulei şi le introduci în cuptorul încins pentru 30 de minute.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg