Drob de miel, reţeta fără prapure

drob de miel in aluat fraged 580x400 jpeg

Drobul de miel este nelipsit de la masa de Paşte. Însă nu este neapărat să faci drobul în prapure. Iată o variantă de drob de miel, reţeta fără prapure, care o să se potrivească de minune pentru gusturile tale. În loc de prapure se face o foaie de plăcintă foarte gustoasă.

Ai nevie de următoarele pentru Drob de miel reţeta fără prapure:

Pentru foaia de plăcintă:

- 100 de grame de făină

- 50 de ml de apă

- sare

Pentru drob:

- 450 de grame de miel fiert

- 1 felie de pâine înmuiată în lapte şi stoarsă

- 3 ouă fierte

- 5 ouă crude

- 1 legătură pătrunjel

- 1 legătură mărar

- 1 legătură de ceapă verde

- 1 legătură de usturoi verde

- condimente: sare, piper, rozmarin, cimbru

Cum se prepară Drob de miel reţeta fără prapure:

Carnea de miel (adică măruntaiele şi carnea de pe gât) se fierb într-o oală separat. După fierbere, măruntaiele se trec prin maşina de tocat, iar carnea de pe gât se poate face la blender. Peste măruntaiele tocate, se adaugă pasta de carne de pe gât făcută la blender, ouăle crude, verdeaţa tocată mărunt. Apoi, se condimentează după gust. Ouăle fierte tare se curăţă şi se taie felii pe lungime.

Se pregăteşte apoi o tavă de chec, care se tapetează cu hârtie de copt şi se unge cu puţin ulei. Se aşază frumos un strat de drob pe fundul tăvii şi pe un perete. Apoi, se iau feliile de ou şi se aşază cu partea cu gălbenuşul în sus. Peste ouă se adaugă un alt strat de drob. Se fixează bine cu un carton îmbrăcat în folie de aluminiu, care se pune deasupra.

Se coace timp de 40 de minute la cuptorul preîncălzit. În ultimele 10 minute, se scoate cartonul şi se lasă şi partea de sus la rumenit. După ce se scoate din cuptor, se lasă să se răcească complet în tavă.

Foaia pentru drob se face amestecând ingredientele. Se frământă bine, apoi se bate aluatul de masă vreme de 10 minute. Aluatul se acoperă cu un vas de metal încălzit, se lasă cam 15 minute, până se răceşte vasul. La final, se întinde o foaie, care să cuprindă tava şi să rămână să se acopere şi partea de sus. Apoi, se scoate drobul din tavă şi se tapetează cu altă hârtie, se unge cu ulei şi se pune foaia. Se aşază frumos drobul înapoi, se acoperă cu foaie, aceasta se unge cu un ou bătut şi se mai lasă la cuptor cam 30 de minute. Trebuie să se rumenească bine foaia. Se scoate şi se lasă la răcit 4-5 ore în tavă. Când se scoate se mai poate ţine 10 minute la cuptor să se rumenească, peo hârtie de copt. Se serveşte alături de salată uţoară. Poftă bună!