Drob din piept de curcan
Îţi propunem o reţetă de drob cu carne de curcan.
Ingrediente
1 kg piept de curcan
1 foaie aluat foitaj
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
6 ouă
150 g iaurt gras
sare
piper
3 linguri pesmet
1 ou bătut, pentru uns
1 lingură lapte
Mod de preparare
Speli pieptul de curcan și îl fierbi în apă cu sare. Scurgi apa și îl lași la răcit.
Fierbi aproximativ 5 minute 3 ouă și le lași deoparte.
Speli bine și usuci ceapa și usturoiul, apoi le tai mărunt.
Tai mărunt carnea de curcan, apoi o toci împreună cu ceapa și cu usturoiul sau o bagi în blender. Adaugi, pe rând, 3 ouă bătute, pesmetul și iaurtul. Omogenizezi compoziția și potrivești gustul de sare și piper.
Întinzi aluatul, pui jumătate de compoziție, așezi ouăle fierte, acoperi cu restul de carne, nivelezi și adaugi aluatul, apoi rulezi, sigilezi capetele și îl ungi cu oul bătut cu lapte.
Pui drobul întro tavă de cozonac, în care ai întins o hârtie de copt și-l dai la cuptorul încins, aproximativ 40 de minute.