Dulceaţă de cireşe amare

dulceata de cirese amare jpeg

Profită de gustul inconfundabil al cireşelor amare şi pregăteşte-le celor dragi o dulceaţă care să le amintească de gusturile din copilărie.

Dulceaţă de cireşe amare - Ingrediente

1 kg cireşe amare 1 kg zahăr 3 pahare apă (aproximativ 600 ml)

Mod de preparare

Speli cireşele amare şi le scoţi sâmburii. Le pui într-un vas. Pui într-o cratiţă adâncă zahărul şi cele 3 pahare cu apă. Pui la fiert compoziţia, la foc mic, amestecând continuu până când se topeşte zahărul şi obţii un sirop. Când siropul începe să fie destul de legat, adaugi fructele cu grijă şi le laşi să fiarbă până când compoziţia este destul de legată. Laşi în cratiţă să se răcească. Pui dulceaţa în borcane curate şi uscate, le acoperi cu un capac sau cu celofan şi le legi.

image

PONT: Cum faci testul, ca să vezi dacă dulceaţa este destul de legată?

Spre sfârşit, când dulceaţa începe să bolborosească, iei o linguriţă din compoziţie, o pui la rece şi o încerci apoi, ca să vezi dacă este gata. Dacă curge din linguriţă la fel ca apa, atunci nu este legată. Dar dacă atunci când ridici linguriţa se formează un fir subţire, care se ridică dacă ridici linguriţa mai sus, atunci dulceaţa ta este legată.

Foto: pixabay.com