Ecler cu zmeură şi frişcă

ecler cu zmeura si frisca jpeg

Ştiai că zmeura este slab calorică? Ea este astfel unul dintre fructele potrivite pentru cei care ţin cure de slăbire. Ea poate fi păstrată 1-2 zile la temperatura camerei, dar asta numai dacă este foarte proaspătă. La frigider, rezistă cam o săptămână.

Ingrediente pentru eclere cu frişcă şi zmeură:

Pentru blat:

150 ml apă 

75 ml ulei

100 g făină

3 ouă

1 praf de sare

Crema de zmeură:

 100 g ciocolată albă

50 ml smântână lichidă

100 g crème patisserie

100 g zmeură zdrobită

 2 linguri (din 100 g zmeură mixată) piure de zmeură

Mod de preparare: 

Pentru cojile de eclere, puneţi la fiert apă cu uleiul şi un praf de sare. Când apa a început să clocotească adăugaţi toată făînă şi amestecaţi bine cu o lingură de lemn, până începe să se dezlipească de pe fundul vasului. Opriţi focul şi lăsăţi compoziţia să se răcească

Adăugaţi treptat câte un ou, amestecând bine cu mixerul. Puneţi compoziţia într-un posh şi formaţi eclerele în tavă, pe hârtie de copt, la distanţă unele faţă de celelalte. Puneţi tavă în cuptorul preîncălzit la 200 grade şi nu deschideţi deloc pe toată durata coacerii. Lăsaţi în cuptor 10-15 minute, până devin uşor aurii deasupra şi sunt umflate bine

Scoateţi eclerele şi lăsăţi-le la răcit

Pentru cremă, încălziţi smântâna lichidă şi turnaţi-o apoi peste ciocolată albă ruptă bucăţele. Omogenizaţi bine şi lăsăţi la răcit. Bateţi bine crème patisserie, opriţi 3 linguri şi restul încorporaţi uşor în crema de ciocolată albă. Zdrobiţi zmeura cu o furculiţa şi adăugaţi-o în cremă, amestacand lejer. Amestecaţi piureul de zmeură (obţinut din 100 gr zmeură pasată şi trecută prin sită) cu frişca oprită şi glazurati capacele de la eclere cu o pensula

Umpleţi eclerele cu crema de zmeură, puneţi capacele glazurate şi ornaţi cu zmeură