Ecleruri cu cremă de vanilie
Vrei să te bucuri de prospeţimea eclerurilor făcute în casă? Cu puţină îndemânare, vei obţine cu siguranţă acele ecleruri delicioase!
Ce îţi trebuie pentru aproximativ 15 mini ecleruri
Pentru aluat
100 ml apă
65 g făină
60 ml ulei sau 50 g unt
2 ouă
1 praf de sare
Pentru cremă
650 ml lapte
2 ouă
35 g faină
50 g zahăr
1 şi 1/2 plic zahăr vanilat
Pentru glazură
50 ml frişcă lichidă
50 g ciocolată neagră
Cum se prepară eclerurile
Pune apa pe foc, adaugă uleiul/untul şi sarea. Lasă să fiarbă, adaugă apoi făina toată, amestecând încontinuu până se omogenizează şi se îngroşă. După ce s-a răcit, pune ouăle, amestecă-le foarte bine, apoi pune aluatul în poş. Pe o tavă tapetată cu hârtie, formează eclerurile mici şi dă-le la cuptor, preîncălzit. După aproximativ 20 de minute, deschide uşor cuptorul şi înţeapă-le cu o scobitoare, pentru a se usca în interior şi mai lasă 10 minute.
Răstoarnă laptele într-o cratiţă, la foc mic, adaugă vanilia şi lasă să fiarbă. Într-un castron, bate ouăle cu zahărul, apoi toarnă făina, pune peste laptele de pe foc, amestecând încotinuu până se îngroaşă ca o smântână şi se dezlipeşte de pe pereţii vasului. După ce s-a răcorit, bag-o în frigider.
Într-un vas, la foc mic, toarnă frişca, iar după s-a încălzit, adaugă bucăţile de ciocolată şi amestecă până se omogenizează. Taie cojile de ecleruri pe jumătate, umple-le cu cremă şi încorporează deasupra glazura.