Ecleruri cu cremă de vanilie

45670434 jpeg

Vrei să te bucuri de prospeţimea eclerurilor făcute în casă? Cu puţină îndemânare, vei obţine cu siguranţă acele ecleruri delicioase!

Ce îţi trebuie pentru aproximativ 15 mini ecleruri

Pentru aluat

100 ml apă

65 g făină

60 ml ulei sau 50 g unt

2 ouă

1 praf de sare

Pentru cremă

650 ml lapte

2 ouă

35 g faină

50 g zahăr

1 şi 1/2 plic zahăr vanilat

Pentru glazură

50 ml frişcă lichidă

50 g ciocolată neagră

Cum se prepară eclerurile

Pune apa pe foc, adaugă uleiul/untul şi sarea. Lasă să fiarbă, adaugă apoi făina toată, amestecând încontinuu până se omogenizează şi se îngroşă. După ce s-a răcit, pune ouăle, amestecă-le foarte bine, apoi pune aluatul în poş.  Pe o tavă tapetată cu hârtie, formează eclerurile mici şi dă-le la cuptor, preîncălzit. După aproximativ 20 de minute,  deschide uşor cuptorul şi înţeapă-le cu o scobitoare, pentru a se usca în interior şi mai lasă 10 minute.

Răstoarnă laptele într-o cratiţă, la foc mic, adaugă vanilia şi lasă să fiarbă. Într-un castron, bate ouăle cu zahărul, apoi toarnă făina, pune peste laptele de pe foc, amestecând încotinuu până se îngroaşă ca o smântână şi se dezlipeşte de pe pereţii vasului. După ce s-a răcorit, bag-o în frigider.

Într-un vas, la foc mic, toarnă frişca, iar după s-a încălzit, adaugă bucăţile de ciocolată şi amestecă până se omogenizează. Taie cojile de ecleruri pe jumătate, umple-le cu cremă şi încorporează deasupra glazura.