Fasole verde cu ciuperci la cuptor
Poate că până acum te confruntai cu o adevărată provocare, doar ca să găseşti modalităţi simple şi delicioase pentru a-ţi convinge familia să mănânce mai multe legume. Dar această reţetă de fasole verde cu ciuperci va fi pe placul tuturor, cu siguranţă. Preparatul este uşor, delicios şi sănătos.
Fasole verde cu ciuperci la cuptor – Ingrediente
450 g fasole verde (decongelată) 230 g ciuperci, curăţate şi tăiate jumătăţi 8-10 căţei de usturoi, tăiaţi jumătăţi 2 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet balsamic sare piper ulei
Fasole verde cu ciuperci la cuptor – Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 220 de grade Celsius. Pregăteşti o tavă mare, nu foarte adâncă, cu folie de aluminiu şi o ungi cu puţin ulei. Întinzi în tavă fasolea verde, ciupercile şi usturoiul într-un singur strat. Într-un bol mic, amesteci uleiul de măsline şi oţetul balsamic. Stropeşti legumele din tavă cu această combinaţie, apoi amesteci, ca să se acopere legumele uniform. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la cuptorul preîncălzit, 20-25 de minute, până când fasolea verde este făcută.
Sursa + foto: www.letsdishrecipes.com
Fasole verde şi cartofi roşii (inimă sănătoasă)
Fasole verde şi cartofi roşii (inimă sănătoasă)
Piept de pui cu bacon şi fasole verde FOTO
Piept de pui cu bacon şi fasole verde FOTO
Piept de pui la grătar cu salată de fasole verde
Piept de pui la grătar cu salată de fasole verde
Salată de fasole verde cu somon afumat
Salată de fasole verde cu somon afumat