Foitaj cu sparanghel

Foitajul cu sparanghel este o rețetă ușoară și rapidă, perfectă ca aperitiv, garnitură sau chiar fel principal alături de o salată.

foitaj cu sparanghel jpg

Ingrediente

1 foaie aluat foitaj

8-10 fire sparanghel

4 felii șuncă

100 g brânză rasă (emmental, gouda sau mozzarella)

1 ou, pentru uns

sare

piper

Mod de preparare

Speli sparanghelul și îndepărtezi capătul lemnos.

Tai foaia de aluat în 4 pătrate egale. Pe fiecare pătrat, pui o felie de șuncă, puțină brânză și 2-3 fire de sparanghel. Împăturești colțurile peste umplutură, lăsând puțin din sparanghel să iasă afară.

Bați oul și ungi foitajul cu pensula. Pui totul pe o tavă cu hârtie de copt și coci 20-25 de minute, până se rumenește uniform.