FOTO Clătite cu carne tocată

clatite cu carne jpeg

Cum să obţii un aluat de clătite pufos? Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Acestea se bat spumă tare cu două linguri de zahăr, ­după care se adaugă gălbenuşurile, treptat, şi un praf de sare. ­Dacă se doreşte, se adaugă, după preferinţă, esenţă de vanilie sau zahăr vanilat. Se pun apa minerală sau laptele, mixând în continuare, şi făina. Ca să nu se mai pună ulei în tigaie la prăjit, se adaugă două linguri de ulei în compoziţie. Se lasă aluatul astfel pregătit ca să se odihnească la frigider cel puţin 30 de minute.

Ingrediente

Pentru clătite 2 ouă 400 ml lapte 1 vârf de cuţit sare 210 g făină

1 ceapă mare

300 g carne tocată amestec

1 linguriţă boia

2 linguri ulei

sare

piper

100 g roşii decojite

1 ardei gras verde

50 ml smântână

1 legătură pătrunjel

făină

2 ouă

pesmet

ulei pentru prăjit

Modul de preparare

Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele şi sarea şi adaugi treptat făina. Îţi iese un aluat subţire. Ungi cu puţin ulei o tigaie de teflon şi prăjeşti clătite subţiri.

image

Căleşti ceapa tocată mărunt în două linguri de ulei, adaugi carnea, boiaua, sare şi piper, după gust. Pui roşiile şi ardeiul gras tocate mărunt şi laşi 15 minute. La sfârşit, adaugi smântâna şi pătrunjelul verde tocat.

image

Pui amestec de carne pe clătite, întinzi bine, pliezi capetele şi rulezi. Baţi bine cu un tel două ouă cu un praf de sare.

image

Treci rulourile de clătite prin făină, prin ou bătut şi pesmet şi le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc. Se servesc cu salată de legume.

image