FOTO Coşuleţe cu peşte alb

cosulete peste alb jpeg

Simplu şi uşor de preparat, acesta poate fi aperitivul perfect pentru orice ocazie specială.

Ingrediente

750 g cod 100 ml vin alb 1 ceapă 350 g maioneză 1 linguriţă boia de ardei iute 1 lămâie 1/2 legătură pătrunjel verde 800 g foitaj 1 ou sare piper făină

1 ardei gras roşu

mărar

ceapă verde

1 lămâie

Mod de preparare

Codul se spală, se curăţă de oase şi de piele şi se pune la fiert în apă împreună cu vinul şi ceapa tocată mărunt pentru 10 minute. Se strecoară şi se lasă să se răcească.

image

Se pune peştele cu ceapa într-un castron, se adaugă maioneza, boiaua, coaja de lămâie şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se amestecă şi se dă la frigider.

image

Se presară o planşetă cu făină şi se întinde puţin aluatul de foitaj dezgheţat. Se taie cercuri cu diametrul de 5 cm. Se dau deoparte 12 cercuri. Se întinde şi cealaltă foaie, se taie alte cercuri, care la rândul lor se taie cu un pahar mai mic în interior.

image

Cercurile întregi se aşază pe o tavă, se ung cu ou bătut pe margini, se aşază patru cerculeţe decupate deasupra fiecărui cerc întreg, ungându‑le cu ou pe fiecare, ca să se lipească.

image

Se coc în cuptorul preîn­călzit timp de 10-15 minute. Se lasă să se răcească, se umplu cu amestecul de peşte şi se decorează cu ardei gras, felii de lămâie, mărar şi ceapă verde tocate mărunt.

image