FOTO Crap cu „bezele“ de cartofi

Stuffed Carp with Duchess Potatoes (step by step) jpeg

Vrei pentru musafirii tăi tot ce este mai bun. Ne-am gândit la o reţetă cu peşte foarte uşor de pregătit, dar cu un gust deosebit. Te-am făcut curioasă? Încearcă reţeta noastră.

Ingrediente

800 g crap cu piele sare 150 g morcovi 100 g ţelină 1 lingură unt 150 g brânză de vaci 1 lingură pătrunjel verde tocat 2 linguri pastă de sardine sau de alt peşte făină 3 ouă pesmet ulei pentru prăjit

Pentru „bezelele“ de cartofi

800 g cartofi

100 g unt

1 ou

1 gălbenuş d sare

Mod de preparare

Speli peştele şi îl tai în opt bucăţi. Faci cu un cuţit în fiecare bucată câte un buzunar, condimentezi cu sare, după gust, şi-l laşi la frigider.

image

Dai pe răzătoarea mică morcovul şi ţelina. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti legumele câteva minute, după care le pui într-un bol şi le laşi să se răcească.

image

Adaugi brânza, pătrunjelul tocat şi pasta de sardine. Condimentezi cu sare, după gust, şi omogenizezi totul foarte bine.

image

Pui amestecul cu legume în buzunarele formate în peşte. Le treci prin făină, ouă bătute şi pesmet. Le prăjeşti în baie de ulei încins până se rumenesc frumos.

image

Cureţi cartofii şi-i fierbi în apă cu sare până se înmoaie. Îi scurgi de apă şi îi treci printr-o sită într-un castron. Adaugi untul, oul bătut, gălbenuşul şi condimentezi cu sare, după gust.

image

Pui piureul într-un poş şi formezi „bezele” pe o tavă unsă cu unt. Le introduci în cuptorul preîncălzit la 160° C până devin aurii. Le serveşti alături de crapul prăjit.

image

sursa foto: Profimedia