FOTO Creveţi cu unt şi usturoi

Creveţi gătiţi alături de usturoi şi unt. Atăt de elegant, uşor de preparat şi cu un gust delicios.
Ingrediente
8 linguri unt nesărat 230g creveţi medii, decojiţi, asezonaţi, după preferinţe, cu sare şi piper negru 5 căţei de usturoi ¼ cană supă de pui zeama de la 1 lămâie, sau mai multe, după preferinţe 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare
Pune 2 linguri de unt nesărat într-o tigaie la foc mediu. Adaugă creveţii, sare şi piper, după gust. Găteşte, amestecând ocazional, pentru 2-3 minute.

Adaugă usturoiul în tigaie şi găteşte, amestecând frecvent. Amestecă supa de pui cu sucul de lămâie. Se pune pe foc. Redu focul şi lasă până când amestecul de supă de pui cu zeamă de lămâie scade la jumătate. Amestecă cu celelalte linguri de unt, adaugând treptat câte 1 lingură.

Adaugă creveţii şi amestecă pentru combinare. Serveşte imediat, cu pătrunjel pe deasupra, dacă doreşti.

Sursa: http://damndelicious.net