FOTO Lasagna cu broccoli şi cu seminţe de pin
Considerate un ingredient exotic al salatelor şi mâncărurilor cu legume, seminţele de pin se extrag din conurile de pin şi, după ce sunt decorticate, sunt uscate şi prăjite în cuptor. Gustul lor de nuci amestecate cu migdale le face unul dintre ingredientele preferate în multe salate şi mâncăruri. Pentru momentele în care ai oaspeţi sau o cină mai specială în familie, îţi propunem lasagna cu broccoli şi cu seminţe de pin.
Lasagna cu broccoli şi cu seminţe de pin - Ingrediente
500 g broccoli congelat 200 g foi de lasagna 1 ceapă potrivită 1 lingură ulei 1 lingură unt 1 lingură făină 300 ml lapte 100 g smântână sare piper un praf de nucşoară 200 g brânză rasă
Lasagna cu broccoli şi cu seminţe de pin - Mod de preparare
Opăreşti broccoli în puţină apă şi îl laşi la scurs. Fierbi foile de lasagna în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le laşi la scurs.
Topeşti untul la foc mic. Toci ceapa mărunt şi o căleşti în unt.
Când ceapa este aurie, presari făina şi o fierbi înăbuşit.
Adaugi laptele şi smântâna şi amesteci până ce obţii un sos gros ca o ciulama. Condimentezi cu sare şi piper şi un praf de nucşoară. Laşi să fiarbă 15 minute şi amesteci
cu jumătate din brânza rasă.
Ungi o tavă termorezistentă cu ulei, aşezi o foaie de lasagna şi ungi foaia cu ulei.
Peste foaia de lasagna pui cam jumătate din sosul gros şi nivelezi.
Presari bucăţele de broccoli şi puţină brânză. Acoperi cu altă foaie şi repeţi procedeul până ce termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie sos.