FOTO „Melcişori“ cu mac şi mere
Fiind perioada în care piaţa abundă de mere, ne-am gândit să pregătim un desert mai special cu aceste fructe, dar în combinaţie cu mac.
Dificultate medie Preparare 90' Pentru 12 porţii
Ingrediente
Pentru aluat
400 g făină
2 linguriţe praf de copt
100 g zahăr pudră
1 pachet zahăr vanilat
200 g brânză de vaci
6 linguri lapte
1 ou
8 linguri ulei
1 praf de sare
Pentru umplutură
600 g mere
coaja rasă de la o lămâie
1/2 linguriţă scorţişoară
120 g mac măcinat
100 g biscuiţi fragezi
80 g unt
2 linguri miere
1 ou
70 g stafide
Pentru glazură
150 g zahăr pudră
6 linguri rom
unt pentru uns tava
Preparare
1. Cureţi merele de coajă şi de seminţe şi le tai cubuleţe. Le pui într-o oală cu scorţişoara, coaja de lămâie şi 250 ml de apă. Le laşi să fiarbă până se înmoaie puţin, le scoţi cu o spumieră şi păstrezi zeama.
2. Adaugi în apa în care au fiert merele macul măcinat şi biscuiţii zdrobiţi. Aduci la punctul de fierbere, după care laşi să se răcorească. Adaugi mierea, untul, oul, stafidele şi omogenizezi.
3. Cerni făina cu un praf de de sare şi praful de copt. Adaugi zahărul pudră, zahărul vanilat, brânza de vaci, laptele, oul, uleiul şi frămânţi un aluat potrivit de tare.
4. Întinzi aluatul într-o foaie potrivit de groasă, pui umplutura de mac, netezeşti şi împrăştii cubuleţele de mere. Rulezi cât mai strâns.
5. Tai ruloul, cu un cuţit ascuţit, în felii groase de 2 cm. Le aşezi pe o tavă unsă cu unt cu faţa în sus.
6. Le introduci în cuptorul preîncălzit la 170° C pentru 20-25 de minute, până se rumenesc frumos. Le scoţi şi, cât sunt fierbinţi, le ungi cu rom amestecat cu zahăr pudră.
sursa foto: Profimedia