FOTO Mere în glazură de caramel
Merele în glazură de caramel sunt unele din acele lucruri cu care te distrezi mai mult când le faci decât atunci când le mănânci. Este ideal să le prepari împreună cu copiii.
Ingrediente
1 cană zahăr 1/2 cană unt 3/4 cană smântână 1/2 cană sirop de porumb închis la culoare 1 lingură melasă neagră 1 linguriţă esenţă vanilie 1/2 linguriţă sare 6 beţe lungi de lemn 6 mere
Mod de preparare
Pune zahărul, untul, smântâna, siropul de porumb, esenţa de vanilie şi sarea într-o cratiţă- Dă focul potrivit şi amestecă încet cu o lingură de lemn până când untul se topeşte, iar zahărul se dizolvă.
Lasă amestecul de caramel să fiarbă, ajustând focul în aşa fel încât să nu dea pe afară. Continuă să amesteci cu lingura de lemn. Ar fi bine să ţii sub control temperatura cu un termometru de bucătărie. Când temperatura a ajuns la 115 grade, dă la o parte de pe foc şi toarnă într-un vas de metal.
Lasă amestecul de caramel să se odihnească până când temperatura scade la 90 de grade, moment în care este gata pentru a scufunda merele în ea.
Cât se găteşte şi se răceşte caramelul, pune o foaie de copt sau o folie de aluminiu unsă cu unt. Înfige beţele în mijlocul merelor.
Când sosul caramel s-a răcit suficient, scufundă merele în el. Acoperă-l bine, pe toate părţile şi lasă să se scurgă excesul de caramel în vas. Pune merele „îmbrăcate“ pe foaia de copt. Se va strânge puţin sos la baza merelor. Bagă-le la frigider 15 minute, apoi le poţi mânca.
sursa: simplyrecipes.com