FOTO Paste cu şuncă şi caşcaval la cuptor

paste cu sunca si cascaval jpeg

Pentru paste, de orice tip ar fi ele, se recomandă combinaţii de legume, carne salbă, ori brânzeturi grase. Combinaţia propusă de noi în această reţetă de paste cu şuncă şi caşcaval la cuptor este absolut delicioasă. Şi este şi o reţetă foarte simplu de preparat, chiar şi pentru invitaţi la masă.

Paste cu şuncă şi caşcaval la cuptor - Ingrediente

400 g şuncă 400 g roşii 200 g mazăre 400 g paste sare ulei de măsline piper 200 g caşcaval 2 ouă 50 ml lapte 60 g parmezan ras 100 g roşii mici 4 rămurele de busuioc

Paste cu şuncă şi caşcaval la cuptor - Mod de preparare

Se taie şunca în cuburi, iar roşiile se taie în cruce la codiţă şi se opăresc 2 minute în apă clocotită. Se scot cu o spumieră, se trec prin jet de apă, iar mazărea se curăţă.

image

Se curăţă roşiile de coajă, se taie cuburi, iar pastele se fierb în apă cu sare conform indicaţiilor de pe pachet.

image

Se strecoară, se trec printr-un jet de apă rece şi se scurg rapid. Apoi, cât sunt călduţe, se toarnă ulei peste ele. Se unge un vas cu ulei, se aşază jumătate din cantitatea de paste, mazărea, şunca şi cuburile de roşii. Se presară cu sare şi piper şi caşcavalul ras şi se acoperă cu restul pastelor.

image

Se dă vasul la cuptor pentru 10 minute. Se amestecă ouăle cu laptele. Se scoate vasul, se toarnă ouăle şi se presară parmezan. Se pun şi roşiile mici şi se mai dau la cuptor încă 15 minute. Se lasă 5 minute să se odihnească, înainte de a le servi la masă, decorate cu busuioc.

image