FOTO Piept de curcan umplut
Nu agreezi carnea de miel sau pe cea de ied? Propunerea pe care ţi-o facem pentru masa de Paşte este această savuroasă ruladă.
Ai nevoie de
1 kg piept de curcan 1 kg ciuperci 2 legături usturoi verde 2 legături mărar sare piper 3-4 linguri ulei
Cureţi pieptul de curcan de pieliţe şi îl tai în două felii pe lung. Aşezi peste ele folie alimentară, le baţi uşor şi le dai cu sare şi piper. Speli şi cureţi usturoiul verde şi îl tai.
Speli ciupercile şi legătura de mărar. Îndepărtezi codiţele ciupercilor şi le tai pălăriuţele feliuţe, iar mărarul îl toci fin.
Încingi uleiul într-o tigaie şi pui ciupercile, usturoiul şi mărarul. Le căleşti până când se evaporă apa lăsată de ciuperci. Potriveşti gustul de sare şi piper, le mai ţii câteva minute să se combine aromele şi dai tigaia deoparte.
Întinzi o foaie de copt, aşezi o felie de piept de curcan şi pui peste ea jumătate din cantitatea de legume călite, rulezi cu hârtia de pergament şi strângi. Procedezi la fel şi cu cealaltă bucată, le aşezi într-o tavă şi le dai la cuptor 40 de minute. Scoţi ruladele şi le laşi la răcit înainte de a le servi.
foto: Sorin Stana