FOTO Pizza cu pepperoni

Vrei să-ţi surprinzi prietenii la petrecere cu ceva delicios? Îţi recomandăm această pizza inedită!
Timp de preparare: 2h
Ingrediente
Pentru aluat
2 ¾ căni făină 2 linguriţe zahăr 1 linguriţă sare 2 ¼ linguriţe drojdie instant (1 plic) 1/3 cană lapte integral 6 linguri unt nesărat ¼ cană apă 2 ouă mari, la temperatura camerei
Pentru topping
½ cană sos pentru pizza
1 cană brânză mozzarella tocată
¼ cană pepperoni feliaţi
2 linguri unt nesărat, topit
2 căţei usturoi, tocaţi
Mod de preparare
În bolul unui mixer, amestecă 2 căni cu făină, zahărul, sarea şi drojdia. Pune-l deoparte.
Într-o cratiţă mică, amestecă laptele cu 6 linguri de unt şi las-o la foc mic până se topeşte untul. Ia cratiţa de pe aragaz şi toarnă apa în ea. Toarnă deasupra ingredientelor uscate amestecul de lapte şi foloseşte o spatulă pentru a le amesteca.
Pune aluatul în mixer şi frământă-l la viteză mică timp de 3 minute.

Adaugă ouălele peste aluat, pe rând, şi amestecă bine în acest timp pentru ca acestea să fie complet incorporate în aluat. Opreşte mixerul şi adaugă ½ cană din restul de făină, apoi frământă-l la viteză mică până când aluatul devine moale, timp de aproximativ 2 minute. Adaugă 3 linguri de făină şi frământă până când aluatul este moale, dar puţin lipicios.
Presară puţină făină pe suprafaţa mesei, unde vei întinde aluatul. Ia aluatul din bol şi frămână-l de 5-6 ori până capătă forma unei bile.
Unge cu puţină grăsime un bol mare. Pune aluatul în bol şi acoperă-l cu o folie. Lasă aluatul la crescut într-un loc uscat timp de o oră.

Ia aluatul din bol şi pune-l pe o suprafaţă presărată cu făină. Întinde aluatul în forma unui dreptunghi. Pune deasupra lui sosul, brânza şi pepperoni.


Taie marginile, aruncă orice rest, pentru ca marginile dreptunghiului să fie drepte. Taie dreptunghiul (pe lat) în 5 fâşii egale. Aşază fiecare fâşie una peste alta şi apoi taie în 4 părţi egale pentru a face 20 de pătrate.

Unge cu unt o tavă lungă. Aşază pătratele de aluat unul în faţa celuilalt. Acoperă tava cu folie de plastic şi lasă-l la crescut până îşi dublează mărimea.

Preîncălzeşte cuptorul la 350 grade F. Amestecă untul topit cu usturoiul tocat. Pune tava la cuptor pentru 15 minute. Scoate tava de la cuptor, unge conţinutul cu untul topit amestecat cu usturoi. Bagă tava la cuptor pentru încă 15-20 de minute, sau până capătă o crustă maro aurie.
Scoate tava de la cuptor şi aşteaptă 10 minute înainte să pui franzela pe o farfurie.
sursa: www.justataste.com