FOTO Pizza cu pepperoni

des jpeg

Vrei să-ţi surprinzi prietenii la petrecere cu ceva delicios? Îţi recomandăm această pizza inedită!

Timp de preparare: 2h

Ingrediente

Pentru aluat

2 ¾ căni făină 2 linguriţe zahăr 1 linguriţă sare 2 ¼ linguriţe drojdie instant (1 plic) 1/3 cană lapte integral 6 linguri unt nesărat ¼ cană apă 2 ouă mari, la temperatura camerei

Pentru topping

½ cană sos pentru pizza

1 cană brânză mozzarella tocată

¼ cană pepperoni feliaţi

2 linguri unt nesărat, topit

2 căţei usturoi, tocaţi

Mod de preparare

În bolul unui mixer, amestecă 2 căni cu făină, zahărul, sarea şi drojdia. Pune-l deoparte.

Într-o cratiţă mică, amestecă laptele cu 6 linguri de unt şi las-o la foc mic până se topeşte untul. Ia cratiţa de pe aragaz şi toarnă apa în ea. Toarnă deasupra ingredientelor uscate amestecul de lapte şi foloseşte o spatulă pentru a le amesteca.

Pune aluatul în mixer şi frământă-l la viteză mică timp de 3 minute.

image

Adaugă ouălele peste aluat, pe rând, şi amestecă bine în acest timp pentru ca acestea să fie complet incorporate în aluat. Opreşte mixerul şi adaugă ½ cană din restul de făină, apoi frământă-l la viteză mică până când aluatul devine moale, timp de aproximativ 2 minute. Adaugă 3 linguri de făină şi frământă până când aluatul este moale, dar puţin lipicios.

Presară puţină făină pe suprafaţa mesei, unde vei întinde aluatul. Ia aluatul din bol şi frămână-l de 5-6 ori până capătă forma unei bile.

Unge cu puţină grăsime un bol mare. Pune aluatul în bol şi acoperă-l cu o folie. Lasă aluatul la crescut într-un loc uscat timp de o oră.

image

Ia aluatul din bol şi pune-l pe o suprafaţă presărată cu făină. Întinde aluatul în forma unui dreptunghi. Pune deasupra lui sosul, brânza şi pepperoni.

image image

Taie marginile, aruncă orice rest, pentru ca marginile dreptunghiului să fie drepte. Taie dreptunghiul (pe lat) în 5 fâşii egale. Aşază fiecare fâşie una peste alta şi apoi taie în 4 părţi egale pentru a face 20 de pătrate.

image

Unge cu unt o tavă lungă. Aşază pătratele de aluat unul în faţa celuilalt. Acoperă tava cu folie de plastic şi lasă-l la crescut până îşi dublează mărimea.

image

Preîncălzeşte cuptorul la 350 grade F. Amestecă untul topit cu usturoiul tocat. Pune tava la cuptor pentru 15 minute. Scoate tava de la cuptor, unge conţinutul cu untul topit amestecat cu usturoi. Bagă tava la cuptor pentru încă 15-20 de minute, sau până capătă o crustă maro aurie.

Scoate tava de la cuptor şi aşteaptă 10 minute înainte să pui franzela pe o farfurie.

sursa: www.justataste.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg