FOTO Prăjitură cu ciocolată
Ce poate fi mai frumos decât să-l surprinzi pe cel drag cu un desert ca acesta?
Ingrediente
200 g unt 4 gălbenuşuri 100 g ciocolată neagră (70% cacao) 150 g zahăr 50 g ciocolată cu lapte 300 g făină 1 plic praf de copt 50 g zahăr pudră
Mod de preparare
Într-un vas, pe baie de aburi, topeşti ciocolata neagră şi untul tăiat bucăţi. Amesteci din când în când. După ce ingredientele s-au topit, dai vasul deoparte, adaugi gălbenuşurile şi
omogenizezi.
Pui făina, praful de copt şi zahărul, apoi mixezi până obţii o compoziţie cremoasă.
Torni amestecul într-o formă specială, tapetată. Laşi la cuptorul preîncălzit 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii.
Într-un alt vas, topeşti, pe baie de aburi, ciocolata cu lapte, până capătă consistenţa unei smântâni. Întinzi ciocolata pe hârtie cerată şi o laşi să se răcească. Cu un cuţit
răzuieşti aşchii de ciocolată. După ce blatul s-a răcit, îl aşezi pe un platou, îl pudrezi cu zahăr şi îl decorezi cu aşchiile de ciocolată topită.