FOTO Prăjitură cu ciocolată, cremă de brânză şi căpşuni
Noi ne-am declarat fanii înfocaţi ai căpşunilor şi aţi observat asta în ultimul timp când ne tot întrecem în a vă propune cele mai bune reţete de desert. Azi avem ă nouă reţetă, una de prăjitură cu ciocolată, cremă de brânză şi căpşuni. Şi, zicem noi, cea mai bună prăjitură pe care o poţi face chiar azi!
Prăjitură cu ciocolată, cremă de brânză şi căpşuni - Ingrediente
150 g biscuiţi 20 g cacao 80 g unt
500 g brânză de vaci cremoasă
100 g zahăr pudră
500 ml frişcă
100 g ciocolată albă
100 g ciocolată cu lapte
100 g ciocolată amăruie
foi de gelatină
250 g căpşuni
Prăjitură cu ciocolată, cremă de brânză şi căpşuni - Mod de preparare
Se sfărâmă biscuiţii şi se amestecă cu untul tăiat în bucăţi mici şi cu cacaua. Se amestecă până se transformă într-un aluat lipicios. Acesta se pune în strat gros de maximum 5 cm pe fundul unei forme. Se amestecă crema de brânză cu zahărul pudră şi cu 200 ml frişcă şi se împarte în trei părţi.
Se înfierbântă 100 ml frişcă lichidă şi se toarnă peste ciocolata albă. Se lasă să se înmoaie. Se prepară două foi de gelatină şi apoi se adaugă în crema cu ciocolată. Se pune şi o parte a amestecului de brânză. Se amestecă bine şi apoi se pune în formă.
Se repetă operaţiunea de la punctul 2 şi pentru ciocolata cu lapte, şi pentru cea amară. Pentru fiecare se folosesc câte 100 ml frişcă lichidă şi două foi de gelatină.
După ce se pune şi cel de-al treilea amestec de ciocolată, se nivelează şi se dă la frigider să se întărească.
După ce s-a întărit prăjitura se poate servi garnisită cu aşchii de ciocolată albă şi cu căpşuni.