FOTO Prăjitură cu piersici şi brânză

prajitura cu piersici si branza jpeg

Aroma piersicilor te ve ademeni fără doar şi poate în faţa unei porţii mari din această prăjitură.

Ingrediente aluat

250 g unt 200 g zahăr pudră 5 ouă 1 pachet zahăr vanilat 2 linguri gem de caise 250 g făină un vârf de sare

Ingrediente umplutură

100 g zahăr pudră

500 g piersici din compot

500 g smântână

250 g frişcă

2 linguri gem de caise

20 g gelatină

100 ml compot piersici

Mod de preparare

Se taie untul bucăţi mici şi se lasă la temperatura camerei. Se adaugă zahărul pudră, cel vanilat, sarea şi se freacă amestecul până devine cremos.

image

Se adaugă ouăle amestecând uşor, apoi gemul şi făina cernută şi se omogenizează compoziţia.

image

Aluatul se întinde într-o formă unsă şi tapetată cu făină şi se coace la foc mediu. După ce se scoate din cuptor, se lasă să se răcească.

image

Piersicile tăiate în sferturi se aşază pe blat.

image

Crema: se amestecă smântâna cu zahărul pudră, gemul şi frişca. Se adaugă gelatina dizolvată în compotul fierbinte şi se amestecă. Crema se toarnă pe blat.

image

Se întinde uniform stratul de cremă şi se dă prăjitura la rece cel puţin 4 ore.

image