FOTO Prăjitură cu piersici şi brânză
Aroma piersicilor te ve ademeni fără doar şi poate în faţa unei porţii mari din această prăjitură.
Ingrediente aluat
250 g unt 200 g zahăr pudră 5 ouă 1 pachet zahăr vanilat 2 linguri gem de caise 250 g făină un vârf de sare
Ingrediente umplutură
100 g zahăr pudră
500 g piersici din compot
500 g smântână
250 g frişcă
2 linguri gem de caise
20 g gelatină
100 ml compot piersici
Mod de preparare
Se taie untul bucăţi mici şi se lasă la temperatura camerei. Se adaugă zahărul pudră, cel vanilat, sarea şi se freacă amestecul până devine cremos.
Se adaugă ouăle amestecând uşor, apoi gemul şi făina cernută şi se omogenizează compoziţia.
Aluatul se întinde într-o formă unsă şi tapetată cu făină şi se coace la foc mediu. După ce se scoate din cuptor, se lasă să se răcească.
Piersicile tăiate în sferturi se aşază pe blat.
Crema: se amestecă smântâna cu zahărul pudră, gemul şi frişca. Se adaugă gelatina dizolvată în compotul fierbinte şi se amestecă. Crema se toarnă pe blat.
Se întinde uniform stratul de cremă şi se dă prăjitura la rece cel puţin 4 ore.