FOTO Ruladă de pui cu şuncă

chicken bacon roulades jpeg

Această ruladă din piept de pui este umplută cu fâşii de şuncă, cu ceapă sotată şi parmezan. feliile se „odihnesc“ în sos alb cremos. Foarte bun!

Ingrediente

1 ceapă 200 g şuncă tăiată fâşii 4 bucăţi piept de pui fără pieliţă şi oase piper 1/3 cană parmezan răzuit 1 lingură ulei de măsline 1 căţel usturoi, pisat 1/3 cană vin alb sec 2 linguri unt 1 1/2 lingură făină 1 1/4 cană supă în care a fiert puiul 1/4 cană smântână

Mod de preparare

Găteşte şunca într-o tigaie resitentă şi în cuptor la flacără medie, până când capătă o culoare arămie, dar nu este crocantă. Apoi, o dai deoparte de pe foc pe un şervet absorbant.

Dă focul mai încet şi adaugă ceapa tocată în tigaie în grăsimea lăsată de şuncă. Găteşte pe foc mic până când se înmoaie ceapa. Cu o paletă scoţi ceapa într-un vas, păstrând grăsimea în tigaie.

Încinge cuptorul.

Pune bucăţile de piept de pui între două bucăţi de plastic alimentar şi foloseşte un ciocan de bucătărie pentru a le bate.

image

Presară piper şi sare peste bucăţile de pui. Pune 2-3 fâşii de şuncă în mijlocul fiecărei bucăţi de pui, pe lungime. Apoi pune ceapă şi parmezan.

image

Rulează fiecare bucată de pui ca pe un trabuc, ajutându-te de bucata de plastic pentru a le strânge şi împătureşte la capete pentru a împiedica umplutura să iasă. Îndepărtează plasticul şi foloseşte scobitori pentru a ţine strânsă fiecare ruladă.

image

image

Pune o lingură de ulei peste grăsimea din tigaie şi dă focul la mediu. Când s-a încins pune ruladele de pui şi rumeneşte-le pe ambele părţi. Apoi pune tigaia în cuptor şi lasă ruladele de pui cam 20 de minute, până când carnea se pătrunde.

image

Când carnea s-a făcut, pune-o pe o farfurie şi acoperă cu folie de aluminiu pentru a menţine caldă.

Varsă toată grăsimea din tigaie. Pune vinul, la foc iute, şi lasă-l până se evaporă şi a mai rămas cam de o lingură. Dă focul mai încet. Adaugă usturoiulşi untul. Lasă un minut pe foc, apoi adaugă făina, amestecă. Toarnă supa de pui şi smântâna şi amestecă. Lasă să fiarbă, cam două minute, timp în care amesteci încontinuu.

Dă sosul printr-o strecurătoare, în tigaie. Îndepărtează scobitorile care au ţinut ruladele şi feliază-le. Pune sos deasupra fiecărei felii atunci când serveşti.

image

sursa: simplyrecipes.com