FOTO Rulouri cu alune şi frişcă

rulouri alune frisca jpeg

Aşa cum englezii nu rezistă în faţa unor brownies, francezii în faţa mousselui de ciocolată, iar austrieciii unui tort Joffre, aşa să sperăm ca nici tu să nu rezişti în faţa acestor rulorui cu alune şi frişcă, special pregătite pentru tine.

Rulouri cu alune şi frişcă - Ingrediente

Pentru aluat 3 ouă 100 g zahăr pudră 1 pachet zahăr vanilat 100 g făină 50 g alune nesărate unt şi făină pentru tapetat tava

200 g glazură de ciocolată

200 ml frişcă lichidă

2 pacheţele zahăr vanilat

200 ml frişcă lichidă

20 g cacao

10 g zahăr pudră

Rulouri cu alune şi frişcă - Mod de preparare

Gălbe-nuşurile se bat bine cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat. Se încorporează albuşurile bătute spumă tare, făina şi alunele măcinate.

image

Din aluat, se pun trei biscuiţi mari rotunzi pe o tavă de aragaz unsă şi tapetată. Se coc în cuptorul preîncălzit, la 180°C, timp de 20 de minute.

image

Cât sunt calzi, se desprind cu o spatulă din tavă şi se rulează pe coada unei linguri de lemn mai groase. Se lucrează uşor, pentru că biscuiţii sunt fragezi.

image

Se lasă să se răcească şi se introduc capetele în glazura de ciocolată topită. Se scot pe hârtie de copt şi se lasă să se întărească glazura.

image

Pentru umplutura albă, se bate frişca cu zahărul vanilat. Separat, 200 ml frişcă se amestecă cu zahărul pudră şi cacaua şi se pun pe foc. Nu se dă în clocot. Se lasă să se răcească, după care se bate cu mixerul.

image

Cu ajutorul unui poş, se umplu rulourile cu frişcă simplă şi cu frişcă cu pudră de cacao. Se aşază pe un platou şi se dau la rece o oră înainte să fie servite.

image