FOTO Rulouri din ştiucă cu legume în aspic

Un aperitiv perfect pentru o seară cu prietenii la o cină deosebită!
Ingrediente
o ştiucă de 1- 1,5 kg 400 g mix de legume congelate un praf de sare un praf de piper 4-5 căţei de usturoi 150 ml ulei pentru prăjit 10 g gelatină
Mod de preparare
Se pun la fiert 500 ml apă cu un praf de sare. La primul clocot se varsă mixul de legume congelate şi se lasă să fiarbă 7 minute, după care se scurg bine, iar apa în care au fiert se lasă să se limpezească.

Peştele curăţat de solzi şi intestine, se spală în mai multe ape reci, apoi se filetează cu un cuţit ascuţit. Se sărează şi piperează, după gust fiecare file de peşte.

Se împart legumele fierte şi scurse în forme de savarine sau alte forme, după preferinţă. Apa limpezită în care au fiert legumele se amestecă cu gelatina hidratată în 100 ml apă rece şi apoi topită la bain marin, apoi se adaugă peste legumele din fiecare formă atât cât să le acopere şi se dau formele la rece 1-2 ore, apoi se scot din forme şi se transfera pe platou.

Pe fiecare file de peşte se pune câte o jumătate de căţel de usturoi, se rulează strâns şi se prinde cu câte o scobitoare din bambus. Se prăjesc în ulei încins apoi se scot pe şerveţele absorbante. Fiecare rulou se serveşte pe câte o formă de aspic cu legume.
Această reţetă ne-a fost trimisă de Anişoara Ursan din Cernavodă, o cititoarei fidelă a revistei noastre.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.