FOTO Tort cu ciocolată şi fistic
O felie de tort cu ciocolată şi fistic este oricând binevenită. Aşadar, nu aştepta un moment special pentru a te răsfăţa, mai ales că reţeta pe care ţi-o propunem este uşor de realizat.
Ingrediente pentru tort cu ciocolată şi fistic
Pentru blat 6 ouă 200 g făină un praf de sare esenţă de rom 100 g zahăr 50 g unt topit 100 g nucă măcinată
4 ouă
5 linguri cacao
5 linguri făină
400 ml lapte
5 linguri zahăr pudră
câteva cuburi de ciocolată menaj
100 g fistic
Mod de preparare pentru tort cu ciocolată şi fistic
Într-un bol, pui ouăle, zahărul, sarea şi mixezi până ce compoziţia devine cremoasă şi îşi schimbă culoarea, iar volumul se triplează. Adaugi esenţa de rom şi încorporezi făina cernută, de jos în sus, după care pui nuca măcinată şi untul topit.
După cei ai amestecat bine toate ingredientele, torni aluatul într-o formă tapetată de tort. Laşi la cuptorul preîncălzit 25-30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă mixezi, într-un vas, ouăle cu zahărul. Pui făina, cacaua, bucăţile de ciocolată, amesteci, după care adaugi laptele fierbinte. laşi vasul pe foc până când se îngroaşă compoziţia.
Tai blatul în două şi-l însiropezi. Într-un poş, pui jumătate din cantitatea de cremă, o întinzi pe primul blat, după care aşezi şi al doilea blat. Decorezi cu restul de cremă şi cu fistic mărunţit.
sursa foto: Profimedia