FOTO Tort cu cremă de nuci
Desertul perfect pentru această zi călduroasă pare să fie chiar acest tort cu cremă de nuci. După ce vei mânca o felie din acest tort te vei simţi cel mai răsfăţat om.
Ingrediente
Pentru blat 6 ouă 200 g zahăr 200 g făină 50 g unt
300 ml lapte pentru budincă
1 plic budincă de vanilie
120 g zahăr pentru budincă
180 g unt topit
100 g nuci
2 linguri rom
200 g gem de coacăze
250 g coacăze proaspete
4 foi gelatină sau 2 pliculeţe
200 g alune tocate
Mod de preparare
Se bat albuşurile spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile rând pe rând şi untul topit. Se încorporează uşor făina, amestecând de jos în sus.
Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace, la foc potrivit, 45 de minute. Se lasă să se răcească în formă.
Se prepară budinca conform indicaţiilor de pe plic şi se lasă să se răcească. Se adaugă untul topit, nucile măcinate, romul şi se omogenizează.
Blatul se taie în trei pe orizontală. Se pune în formă primul blat, se unge cu gem şi se pune 1/3 din cremă. Se pune al doilea blat, gem, 1/3 din cremă şi iar blat. Se unge deasupra cu gem.
Se aşază coacăzele peste tort şi se toarnă gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se lasă la frigider două ore.
Se scoate din formă, se tapetează marginile cu cremă (se opreşte puţină şi pentru decor) şi se tapetează cu alunele măcinate. Se decorează cu cremă şi cu coacăze.