FOTO Tort cu cremă de nuci

tort cu crema de nuci jpeg

Desertul perfect pentru această zi călduroasă pare să fie chiar acest tort cu cremă de nuci. După ce vei mânca o felie din acest tort te vei simţi cel mai răsfăţat om.

Ingrediente

Pentru blat 6 ouă 200 g zahăr 200 g făină 50 g unt

300 ml lapte pentru budincă

1 plic budincă de vanilie

120 g zahăr pentru budincă

180 g unt topit

100 g nuci

2 linguri rom

200 g gem de coacăze

250 g coacăze proaspete

4 foi gelatină sau 2 pliculeţe

200 g alune tocate

Mod de preparare

Se bat albuşurile spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile rând pe rând şi untul topit. Se încorporează uşor făina, amestecând de jos în sus.

image

Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace, la foc potrivit, 45 de minute. Se lasă să se răcească în formă.

image

Se prepară budinca conform indicaţiilor de pe plic şi se lasă să se răcească. Se adaugă untul topit, nucile măcinate, romul şi se omogenizează.

image

Blatul se taie în trei pe orizontală. Se pune în formă primul blat, se unge cu gem şi se pune 1/3 din cremă. Se pune al doilea blat, gem, 1/3 din cremă şi iar blat. Se unge deasupra cu gem.

image

Se aşază coacăzele peste tort şi se toarnă gelatina preparată conform instru­cţiunilor de pe ambalaj. Se lasă la frigider ­două ore.

image

Se scoate din formă, se tapetează marginile cu cremă (se opreşte puţină şi pentru decor) şi se tapetează cu alunele măcinate. Se decorează cu cremă şi cu coacăze.

image