FOTO Tort cu fructe şi firimituri

Cake Stracciatella + steps jpeg

Iubitorii torturilor cremoase cu ciocolată, frişcă şi fructe dulci vor fi ispitiţi de această reţetă. Prepar-o în patru paşi simpli şi vei fi încântată de rezultat.

Dificultate mică Preparare 75' Pentru 1 tavă

Ingrediente

Pentru blat

5 ouă

1 cană zahăr pudră

1 cană făină

5 linguri ulei

1 praf sare

2 mâini de cireşe spălate şi curăţate de sâmburi

Pentru crema albă

500 ml smântână dulce pentru frişcă

4 linguri miere

3 pliculeţe întăritor pentru frişcă

Pentru crema de ciocolată

300 g ciocolată

200 ml smântână dulce pentru frişcă

50 g unt

Pentru decor

câteva cireşe

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile cu praful de sare. Când au devenit o spumă tare, încorporezi zahărul pudră turnat în ploaie. Separat amesteci, ca la maioneză, uleiul cu

gălbenuşurile. Încorporezi, alternativ în albuşuri, făina şi gălbenuşurile.

image

Tapetezi o tavă rotundă şi dai blatul la cuptorul încins, în prealabil, până trece testul scobitorii. Laşi la răcit şi-l tai în două. Pui cireşele la scurs. Pentru crema de ciocolată, pui un vas pe baie de aburi şi dai în fiert smântâna, apoi o torni peste ciocolată şi unt, amesteci până când se topeşte. O laşi, şi când s-a răcit o mixezi ca să devină pufoasă, apoi o dai la frigider.

image

Pentru crema albă, baţi bine smântâna rece, torni în fir subţire mierea mixând continuu. Adaugi întăritorul pentru frişcă şi continui să baţi până obţii o cremă tare care nu curge.

image

Aşezi o felie de blat pe un platou şi întinzi trei sferturi din crema de ciocolată, apoi din cea albă, nivelezi şi aşezi deasupra cireşele. A doua felie de blat o fărâmiţezi cu mâna şi presari deasupra tortului, apoi cu un poş pui peste el restul de cremă de ciocolată şi câteva cireşe şi dai la rece.

image