FOTO Vită în stil coreean
Bucăţelele de vită au un gust delicios dacă le pregăteşti în stil coreean. Uite cum poţi face şi tu.
Ingrediente
450 g carne de vită tăiată fâşii şi asezonată cu sare şi piper 1 lingură ghimbir proaspăt 2-3 căţei de usturoi, mărunţit 1 ceapă tocată 240 g ciuperci, feliate 2 legături de verdeţuri, la alegere 1 ardei gras roşu, tocat 1 lingură sos de soia 1 linguriţă oţet 1-2 linguri sos de roşii ½ linguriţă zahăr
Mod de preparare
Pune pe foc o tigaie cu 1 lingură de ulei. Pune carnea şi las-o câteva minute.
Adaugă ghimbirul şi usturoiul şi mai sotează pentru 1-2 minute. Scoate bucăţelele de vită şi mai adaugă 1 lingură de ulei în tigaie. Pune ciupercile şi sotează-le 4-5 minute.
Adaugă ceapa şi ardeiul peste ciuperci. Sotează pentru 3 minute.
Pune din nou carnea în tigaie şi pune puţin sos de roşii, oţetul, sosul de soia şi zahărul.
La final adaugă verdeţurile şi mai sotează pentru câteva minute. Poţi servi cu orez şi ouă prăjite.
Sursa: Curry and Comfort