Friptură cu legume
În weekend adunăm toată familia în jurul mesei. Cu această friptură îi vom impresiona.
Ingrediente:
4 fripturi de vită 2 cepe 1 ardei gras roşu 4 linguri unt 1 ardei gras galben pătrunjel 1 dovlecel piper boabe sare rozmarin proaspăt 1 lingură muştar 50 ml ulei
Mod de preparare:
Încingi o lingură de unt. Cureţi cepele, le tai julien şi le pui la călit. Laşi până se înmoaie. Apoi scoţi ceapa din ulei. O amesteci cu muştarul, pătrunjelul spălat şi tocat şi frunzuliţe de rozmarin.
Speli carnea, elimini eventualele pieliţe şi o tamponezi cu un şerveţel. Apoi sărezi şi piperezi. Le ungi pe o parte cu jumătate din amestecul de ceapă. Încingi o tigaie cu restul de unt. Aşezi fripturile cu partea unsă în jos. Laşi 5 minute, timp în care ungi cu restul de amestec de ceapă şi partea de sus a fripturilor.
Le întorci. Când sunt gata ornezi cu piper proaspăt măcinat şi frunze de rozmarin. Speli legumele, cureţi ardeii de cotor şi seminţe şi feliezi. Iar dovlecelului îi elimini capetele, îl tai pe lung şi feliezi. Le sotezi în puţin ulei, sărezi şi serveşti ca garnitură la fripturi.